"being myself is a weakness,looking to myself is a shame,knowing myself is a failure.."

Followers

Monday, 25 May 2015

Cinta..bukan hanya harapan


Salam sume...

hrp sehat di samping insan t'syg..hehe...kli ni pon ak xsmpat nk smbung citer yg t'gntung hr tu..adeh...sbnrny mcm dh ilang idea nk smbung citer tu..kikiki
 
kli ni,ak nk citer s/thing yg mgkin bg kbnykn org xptut utk diceritakn...jd,sblm korg sume truskn m'bce,ak bg amaran yg kesah kli ni mgkin akn buat org geli gelaman (especially bg org bkn plu atau plu yg rse2 nk b'ubah..btw,blh ke buang d whole plu feeling tu?..kikiki).. atau ad unsur2 lucah yg rgn..haha..so,jgn slhkn ak klo korg muntah or buat korg rse nyampah dgn ak..huhu...

sbnrny,ak nk citer ttg kisah2 'cinta' ak dlm dunia plu..haha..ekceli bkn kesah cnta btul2 pon coz ak kn xpnah b'cinta..but yg ak nk citer ni adlh d only 'love experience' yg ak pnah alami..

scr jujurnya ak bg tau yg ak suke s/one yg matured...str8...kasar..haha...sbb ak ni pon jnis kasar klo kt luar...cume dgn abg2 jer ak mnja ckit..kikiki....xbpe kesah sgt hal rupa or body..tp suke gak usha2 yg elok2..muahahaa...guys,b'pijak di bumi nyata,mne la ad org yg elok2 ni nk kt ak ni haa...huhu...sbb ak x comel mcm 'adk2' yg laen...x mnja mcm dorg tuu..muahahaha...

tp sbnrny,ak cume nk teman....xkesah la..w/pun skdr nk share s/ting lpk mkn2....yg pnting time ak sdeh/ssh,ak blh citer kt dat teman..or vice versa,dia pon leh citer pape kt ak one to one...yg pnting,dia tu matured la dr ak ni...haha...

back to reality,ak ni salu rse yg kwn2 plu yg ak knal cume utk short period ajer....especially klo knal abg2..huhu...stkt jmpe skali dua....pstu trus snyap dah...tu pon mujur jumpa..ad jugak yg ak xpnah jmpe w/pun dh 3-4 thn knal n chat...ad yg mcm2 pnah ktorg share,tp xpnah lak bertemu mata dgn mata..

kdg2 ak terasa yg ak ni salu jd secondary...skdr jd tmpt org luahkn kebosanan..ke'horny'an or ntah la...ad gak yg tany hal seharian ak..hal idup ak..dan mmg ak rse best ble org tny s/ada ak ok ke x..especially klo org tu mmg taste ak..kikiki...rse ad org caring...rse mcm ad org hargai...tp end up ak akn tersedar yg dat nice n my taste person tu bkn ak puny pon..hahahaa...plg looser adlh terasa skdr b'kwn di alam maya..bg ak,tu bkn erti kwn yg sbnr..huhu..maaf ckp, tp itulah ap yg ak rse...klo btul ak ni sbg kwn...sekurg2ny xslh klo ajk berjumpa kn?huhu...

t'ingt lak perangai ak ni yg salu mcm desperate nk cr kwn...or maybe more than kwn..sanggup drive/ride jaoh2..semata nk jmpe dgn mmber alam maya yg ajk jmpe...tp pstu trus snyap..haha..biasa la..abg2 mmg cmtu perangai..:( ..

kdg2 lak ak terasa mcm diberi hrpn...tp hrpn tu utk sementara jer....pnah ak kuar dgn sorg abg time ak student..dkt 3 bln jmpe n knal...ble dia ssh,dia akn ajk ak lpk n share citer dia..dia s'diri akui yg ak ni mudah nk bwk borak n mudah nk suh dgr citer dia....cume ak t'kilan sbb tiap kli dia ajk jmpe,skali pon dia xpnah nk amik ak...ak yg akn g umah dia..amik dia bwk g kdai2 berhampiran..mula2 ny ak xkesah..tp one day dia citer yg dia knal sorg money boi...ajk blk n fun kt umah dia...pstu time weekend dia ajk cuti skali kt otel kt sebuah pusat peranginan...huhu..mse tu mmg ak terasa gler...ak yg ad dpn mata dia few months,ckit pon dia xpnah amik ak n ajk jln2..aptah lg g bercuti jaoh cmtu..huhu..sjk tu mmg ak bnci money boi...huhu...

bg ak,sume yg baek2 yg ensem2 sume dh berpuny..atau pon dh berubah nk jd baek (kononnya)...dei, dgn ak korg ckp nk b'ubah..xmo rapat or chat dgn plu dh...pstu few months,korg blh lak ngadu "sy/abg dh t'lanjur"...cet...puas ak ckp,perasaan plu  xblh ilang 100%..tp cume leh dikawal..dan dlm mse nk b'ubah tu, jgn nk poyo sgt la b'lagak alim smpai langsung xnk chat dgn ak..xnk jmpe ak.....kte manusia je..bkn malaikat..bkn nabi..huhu..

*sume citer kt ats tu ak pnah citer dlm entry2 yg lme dlu.....

above all,ak mmg akn rse looser..useless..coz terasa yg diri ni x perfect..selama mne ak knal dgn s/one..siap berjumpa few times,xpnah pon ak dianggap spesel...(spesel fren or spesel s/one)..atau selama mne pon ak knal seseorang di alam maya,xpnah pon golongan baek ni sudi nk jumpe ak..or at least b'usaha nk jmpe ak...sng kate ak terasa yg xpnah ad org pdg ak perfect as I am...
rmai yg ngaku ak ni blh jd gud fren..gud listener..tp,p'hrgaan bkn hny melalui p'ckpn..'cinta' bkn hny harapan....tp kepastian...hmm..ni jela 'love experience' yg ak pnah rse...:(

hmm...lps ni mgkin akn ad yg komen: cinta Tuhan bkn hanya harapan..tp mmg kepastian..btul,ak setuju..dan mmg Dia je yg ad utk ak...Dia je yg pnah nmpk ak nanges...ak epi...saat2 ak buat jht..ckit pon Dia xtglkn ak....selamanya ini jelah 'cinta' ak agkny..coz ak  xmmpu nk jd manusia biasa yg mmpu utk m'cintai dan dicintai..


Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia
Cinta seharusnya tak begitu

Cinta bukan hanya harapan
Cinta tapi kepastian
Cinta bukan menyakiti hati