"being myself is a weakness,looking to myself is a shame,knowing myself is a failure.."

Followers

Tuesday, 26 January 2016

"Memang Benar..."

Assalamualaikum kpd sume pembaca...semoga sihat dan bahagia selaluu...

Saat aku tulis entry kli ni,tgh tgk AJL 30 kt umah...dan smlm mak ak br kuar hospital setelah hmpir seminggu msk High Dependency Unit (HDU) dan wad biasa...

1) Memang Benar Aku Mencintaimu...

Mse mak ak msk hospital hr isnin lps (18/1/2016), ak uruskn registration sume...sblm gi hospital,mak ak x larat nk bgn..terduduk kt tepi katil..merayu2 xlarat nk bgn...haih...ak wat2 steady n tenang..xnk bg mak ak pikir mcm2....

1st nite kt wad biasa,ak bwk adik2 ak dtg jenguk..mak ak tdo jer kt wad tuu..mmg x larat..then esk pginy ak dpt tau yg mak ak kne transfer ke HDU...rse cuak pon ade...hmm...

mmg terasa jgak kelam kabut nya mse mak ak msk hospital ni..especially hal mkn adik2 ak...sungguh,jasa soerang ibu ni sgt bsr...especially utk fmili ak yg mmg bnyk bergantung kt mak ak ni..huhu...

tiap2 hri ak jmpe dokter nk tau perkmbangan..dan br lah dpt tau yg mak ak ad infection kt liver...Ya Allah..sian sgt..suhu bdn pon tngi around 38'-41'...

oleh sbb ak tkot ap2 jdi,ak mntk dokter wat HIV test...ak tkot klo ape2 jd kt dia...na'uzubillah..huhu...w/pon ak tau possibility utk seseorang tu dijangkiti HIV aaaamat lemah klo xde seksual intercourse, tp ak ter over thinking...risaw..cuak...huhu...end up,ak confess kt dokter yg ak ni PLHIV.. :( ..dokter tu very professional dan dia ckp,xperlu buat test tu sbb mak ak sehat dr segi yg laen,kecuali hati jer...alhamdulillah..ak lega ckit...huhu...

pg ahad (24/1/2016), ak trdgr dia nanges mse bce doa lps subuh...ak wat2 xdgr..ntah ap la agkny dia nanges kn tu?ak pon xtau...ak tkot klo dokter bg tau status ak kt dia..w/pun ak dh mntk dokter suh rahsiakan,tp kte mne la tau kn..hmm

2) Memang Benar Aku Teringin...

Petang 24/1/2016, ak sempat gi swim pool..biasalah rutin yg x menentu,sje nk wat cardio ckit..mklum la,nk jge kesehatan..di samping mnjaga susuk tubuh..ehh :p ...hehe..gurau2 je geng..kikiki...

spjg cuti weekend yg pjg ni,mmg ak x gi mne2 sbb mak pon br kuar hospital..plus ak kne berjimat sbb bnyk faktor (klo korg pnah bce entry2 yg lps,korg akn fhm)...so,xpnah pon ak gi bercuti sorg2 sjk aku mula bekerja smpai skrg...

kdg2 terasa gak nk lari kjap dr pelbagai mslh....gi tmpt2 menarik..jmpe kenalan2 bru..ataupon bercuti dgn s/one spesel...haha..tp,jujur ak ckp,ak perlu berjimat...plus,mne ad s/one spesel ponn :p

disbbkn dh lme x berjln,ak stress ckit especially end year 2015 hr tu..rse nk ngamuk je kt opis mate sume...
so,ak sekadar bercuti di rumah..dan pergilah ke area2 dkt umah...hehe...cthny mcm ni la..gi stadium renang...blh release tension ckit..jadi lah kan..hahhaa...jeles tgk org len gi merayau tmpt2 best...jaoh2...haha...xpelah..lum rezeki ak lg tuu... :)

3) Memang Benar Aku pun ada Ego...

Rasenye bnyk kli ak pnah citer yg klo ak gduh dgn famili members ak,mcm2 perkataan keluar..kdg pnah gak naik tgn..kaki..

dan itulah perangai ak yg ak xsuke..diwarisi dr bapak ak agkny..hmm...klo gduh dgn famili members tu,dah biasa..dan ahirnya akn berbaik jgakk...bak kata pepatah org2 tua: air dicincang takkan putus...

tp klo gduh dgn mmber di alam realiti mahupon alam maya,mmg ssh la nk kate...kdg2 skdr menegur,dikata ak mencerca...sdgkn takde kata2 kesat ak lontarkan...terus dikata ak menghina plakk...haih...se ego2 ak ni pon,ak tau gak mntk maaf dan xkesah klo org dh mntk maaf kt ak...

itu lah bezanya org yg sentiasa di puncak kejayaan...sentiasa dipuja-puji...sedikit teguran pon xnk terima...sdgkn ak dlm dunia ni...especially dlm dunia plu,bnyk kli berasa terhina ny...klo terasa pon,ak xpnah kacau org...skdr meroyan kt blog dan fb jelahh...plg pnting,ak cuba utk tidak 'cakap tak serupa bikin'.....'mengata org,dia yg lbh'...kononnya dia jelah yg btul...org laen salah...(dan ak ni golongan yg negatif n salah aje lahh)...

sekadar peringatan utk diri ak s'diri gak: Hidup ni ibarat roda, kdg2 kte slh..kdg2 kte btul....klo ad yg menegur aku, terima ksh bnyk sbb itu tnda korg perihatin kt ak...mcm tu la ak kt opis pon,ak buat slh,org tgur...org buat slh,ak tgur...hmm..

4) Memang Benar Ada yang Ingin Menyatukan....

Ada few class mates yg cuba nk match kn ak dgn slh sorg kwn dorg (class mate jgak)...lme dh lost contact dgn sume class mates ni,tp bru2 ni ktorg disatukn dlm grup watsapp n fb...

ak mmg knal class mate tu sjk skolah form 4 lg..orgny blh thn laa..nk kate lawa or buruk sgt, xde la...ak ni pon bknny hot setaff nk memilih n judge org plakk..kikiki..

tp ak duk ngelat ble class mates yg lain tu ckp psl hal ni...mcm2 ak bg alasan..cth: xreti nk cintan cintun...haha...tp sbnrny,ak risaw bnda laen:-
a) status ak sbg plhiv
b) kondisi sbg plu
c) mslh famili yg ak kne setelkan dan beri keutamaan

sume pkr yg ak risawkn tu,ak tkot x dpt nk bahagiakn seorang wanita bergelar bini...cewah..haha..tp btul lah,utk org yg xpnah bercinta ni...ssh ckit nk decide..aptah lg ad naluri yg x same mcm hetero guys yg laen...hmm...dan adakah dia akn terima ak ni poz...berkemungkinan utk ad anak pon lum tntuuu...hahha...jaoh ny ak pikir kannn...kikiki

*Ok lah..jom dgr lagu ni: Kekal Bahagia

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktuku
Kekal bahagia selamanya



21 comments:

  1. I'm glad to hear that mak kau dah keluar ward. harap dia cepat sihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...tau ke mak ak msk wad....tq2..hehhe..tp dia msh weak lg ckit....

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. Mr WK...sabarlah diatas ujian Tuhan...Kan Amir pernah bagitahu yang Ujian Tuhan nie menghapuskan dosa-dosa kita....dan Amir doakan sup[aya Ibu Mr WK lekas sembuh dan sihat seperti biasa....

    Bagi Amir tak salah pun menasihati sesame kita...tapi biaser lah manusia...Ego mengalahkan segala-galanya...tapi orang yang beriman sebenarnyer...mereka sentiasa berfikiran terbuka menerima nasihat dari orang lain....

    Bercuti nie kekadang bagus juga...tapi Amir paham kedudukkan Mr WK....takperlah...banyak2 lah berdoa supaya Mr WK dimurahkan rezeki....Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Amir..cume kte manusia..terkdg nak ringan kn beban dlm diri jgakk..insyaAllah...klo murah rezeki nti...lgpon,ak mmg kne simpan duit...utk mse dpn jgakk...Amir pon kne berjimat..tlg fmili selagi boleh...haha...

      Delete
  3. Aum aum..cntiknya bdan..haha..
    Yg bab jodoh tu,,ko serah je kt tuhan..mintak tlg Dia.. :)

    ReplyDelete
  4. hope your mom getting better sooner..

    aku ni pon nk cakap lebih2 x reti. huhu.. kalau nkkan jawapan mintaklah dengan pencipta kita.. buat istikharah. hehehe.. insyaAllah ada jawapannya.. byk sabar ye.. jgn sedih2 / stress2 x handsome huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..amin...dia msh weak lg..sian gak tgk dia...tp gigih wat kje umah..haih...

      psl psgn tu...ak x blh nk pikir btul2 lg..biasa la..mcm2 ak tgh nk setelkn...

      ak xensem pon..sbb tu xlaku..muahahha...

      thns sbb komen

      Delete
  5. Semoga mak WK cepat sembuh.

    Semoga WK dapat bercuti ke tempat idaman suatu hari nanti.

    Semoga WK dikelilingi insan2 yang lebih memahami.

    Semoga WK bertemu insan yang boleh menerima WK seadanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..insyaAllh...mcm2 ak mntk kan?haha..x bersyukur sungguh..haih..huhu

      Delete
  6. semoga mak dan kamu sehat selalu.. leh jaga antara satu sama lain #ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..amin...wow..terharu shin komen kt cni..kikiki....nk join gi cuti leh?hahaha.. :p

      Delete
  7. smoga mak kau cepat sembuh....
    n hope semuanya selamat sentiasa...
    tertarik ttg isu kawan yg ko tulis dekat atas sebab aku pun tgh gaduh (mungkin) sekejap dgn kawan aku sebab hampir2 nak terkantoikan dia dekat kawan kolej dia yg dia tertarik dekat kawan kolej dia tu...
    la ni tgh tggu dia cooldown...
    hope dia dah ok la nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...hmm..sbnrny isu kwn tu ak rse kecewa,ble org xnk kwn dgn ak..tu jer...nti dia cooldown ko try la tegur dia blk...tp,klo msh sombong jgakk,tu tnda dia sorg bongkak...huhu

      Delete
  8. Semoga mak cepat sembuh tau...and belajar control temper...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin,...tu yg ssh nk bljr control tu..huhu

      Delete
  9. Kalau nak bercuti ke kuching, bagitau jer nanti...ada jugak teman untuk berborak dan berbincang pasal pengalaman kita berdua menjalani kehidupan sbg seorang hiv+ ni:)...

    Semoga terus tabah menjalani kehidupan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke Kuching?hehe...xsure la plak ble blh gi sane...last 2 yrs pnah gi sane outstaion 1 hari 1 mlm jer..xsmpat nk gi mne2 pon...hehe..insyaAllah ad rezeki,blh la gi sane lg...cume nhy,cmne nk bg tau?haha..xde no hp pon..:p

      Delete
  10. Apa kabar ibu WK sekarang ni? Semoga dah sembuh dan WK pub boleh melakukan tugas-tugas harian yang lain. Redhalah apa yang telah berlaku:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..mak dh discharge..tp stil weak ckit lg..dia cpt letih nowdays..ntah la..hrp2 ok la...tq sbb tny kabar.... :) hrp bro pon sehat :)

      Delete