"being myself is a weakness,looking to myself is a shame,knowing myself is a failure.."

Followers

Wednesday, 27 August 2014

best day ever . . .

Salam sume...

pekabar?hrp sehat n epi b'sama insan t'syg..hehe..
straight to d point, kli ni ak nk citer ttg p'alam hr ulang thn usia ak smlm....klo korg prasan, day b4 bday ak,ak rse b'sendirian...dan ak specifik kn lg yg ak 'alone' ak tu bkn literally but more on 'lonely' la coz rse mcm xde teman istimewa dan xde chan / kmmpuan nk kawen mcm laki2 normal yg laen..hmm..

tp pape pon,alhamdulillah ak b'syukur sgt sbb di sebalik cbrn2 yg ak kne tmpuhi thn ni, Allah tlh m'anugerahkn bday ak yg plg ak xkn lupe..mgkin bg sstgh org,biasa jer smbut bday n dpt wishes/presents...but to me it is gud enuff dh w/pon skdr wishes yg tulus ikhlas..hmm:-

1) kebetulan,ofis ak wat jamuan raya pd bday ak...so,mmg bnyk la mknn yg t'hidang...dlm mse yg same,akak2 kt ofis ak ingt bday ak n wish for my best of luck...at d end of d day,ad sorg akak belanja kek utk sume org....(pttnya ak la blnja kn?hahaha)..dia bli sje2 nk mkn kek pon..haha...

so,kne la wat speech bgai..mmg hampeh gler kne bg speech dpn org..dpn bos2..mujur xdak ceo jer mse tu..muahahaha...mcm harem..malu wei...

2) mse tgh siap2 nk idang mknn for d jamuan,ak dpt call yg ak xknal pd mulany..rupa2ny mamat yg ak knal sjk awal thn hr tu (yg pnah remove fb n wechat ak hr tu..) call ak...t'kjut gak ak...mlm sblm tu,ad la gak berinbox bgai..tp,xde lak dia wish coz dia xtau pon..huhu..but mse bday ak,dia call ak kt ofis just to wish bday..mak aih..buang tebiat ke ap call kt ofis..hahaa..no hp ak dh t'remove katenyer..muahaha..tu yg t'pksa cr no ofis lak..gigih/..haha..

neway,ak appreciate la dia gigih cmtu just to wish bday kt ak ni haa..yg salu wat dia marah n silent jerk..muahahaha...haih...lawak pon ade..kikiki..

3) seingt ak,jrg fmili ak sume wish time bday ak..kdg2 dorg t'lupa pon coz mmg ak akn snyap jerk klo bday ak..mls nk pikir..bg ak,tiap2 thn same jer...nothing spesel pon smpai nk rai2kn bgai..hmm..cume,tak dinafikn la yg dlm ati ni,nk lepak n celebrate dgn s/one spesel..ntah la..ssh nk ckp..

tp thn ni,mak,ayah,adik ak msj time ak kje.wish for d bday,..haha...ak smpai mcm xcaye jerk..dorg ni buang tebiat ke ap...muahahhaa...tp,ak bls la msj dorg tu...

plus,rmai plak kt fb yg wish thn ni..sdgkn thn lps,ak pon dilahirkn pd hr kelahiran ak.dan tiap2 thn akn ad notification kt fb..xde lak bnyk org wish bgai..hmm..pelik2 la dat day,..hahhaa

pape pon,as i said,ak b'syukur la sbb dianugerahkn dgn seharian yg pnuh perkara2 buang tebiat tuu.hahhaha...cume,ak xtau ap perencanaan Allah kt ak utk next age of me..hmm.spt Dia nk ckp: haa,kli ni,ko epi la puas2....coz lum tntu lg ko akn slmt nti..huhuhuhu..

perasaan ni b'campur baur..pikirkn org2 keliling..pikirkn hal ak..ntah la..tp..xpela,ak pon kne terima seadany...baek buruk takdir,kte kne tmpuh gak w/pon kdg2 rse mcm xlarat je lg nk menelusuri takdirNya....alhamdulillah...:)





6 comments:

  1. alhamdulillah.. semoga sentiasa ceria selalu bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...insya Allah...thanks..:)..nice blog ko gak...:)

      Delete
  2. masanya telah tiba... raikan harimu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yeah..luaskn kuasamu..erkkk..:p

      Delete
  3. I'm happy for you too, always remember that Allah tidak pernah menzalimi hambaNya, dalam kedukaan pasti terselit kebahagian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq faizal...insyaAllah,akn ingt sume tu..smoga kau pon tabah nti..amin..;)

      Delete