"being myself is a weakness,looking to myself is a shame,knowing myself is a failure.."

Followers

Monday, 24 March 2014

Time to Recover

Salam semua..

pekabar dan hrp sume sehat2 belaka...
hmm...sbnrny ak nk post entry ni semalam..i.e. 23 haribulan setelah genap 2 bln ak knal dgn sorg member tenet yg pernah remove ak dr wechat ny...dan mse tu ak sgt sdeh.....(kisah tu ak ad citer kt entry sblm ni..klik di sini)

tp,bnyk perkara yg mengubah niat ak tu dan ak t'pksa delay post entry kli ni...sbnrny lps dia remove ak tu,mmg ad r gak rse kecewa ny..smpai rse down..rse bersalah....dsbgny...ntah cmne,ditmbah faktor cuaca Malaysia yg ujan setelah berbulan kemarau,ak mula demam..

bdn ak menggigil truk mse mula2 kne tu...huhu..agkny mg demam kecewa n demam rndu letew...hahhahaha....tp,ak stil g kje eskny...sbb ak ingtkn ak akn sembuh dlm sehari...dan dengan x berapa bijakny ak decline mc yg doc nk bg..huhu..kje bnyk wei..kang ap plak colleague laen ckp..huhuhu... demam ckit je pon..hahaha...

hmm...smpai umah ptg tu,demam still xkebah..dan skali ak menggigil mlm tu..cmtula keadaan ak smapi 2-3 mlm turut2...then,doc pon refer ak ke hosp...mmg time sakit ni mcm2 ak pikir...especially,ttg punca dan jenic sakit ny..cuak wei..huhuhu...

ntah cmne,ak msh leh terpikir psl mamat yg remove ak tu..(kte bg dia gelaran si A la yer..kah kah kah)...t'ingin nk bg tau dia yg ak msk wad..nk mntk maaf slh silap..dan nk mntk dia say s/thing..huhu..so,sblm ak grak ke hosp,ak mntk member dia tlg bg tau dia..

tgh tgu turn utk regist and admited, si A call..mula2..mmg clueless la sape yg call..sbb xterpikir sape pon nk call ak time tu..except ofice n bos ak..hahhaa..sekalli t'dgr suara dia....perh.t'kejut ak...hahhaa...tp wat2 cover macho r..xkn nk lompat n gelak epi kot..hahahaha....alhamdulillah..dia call..dia dh cool kot..heehe

mmg ak berterima kasih r kt member dia..hahha...tp,to be honest,mmg ak segan gak la sbb msj si A tu mcm2 mse dia remove ak hr tu...malu pon ad...haha.."apsal la ak ckp bnda bkn2,"..haa..pdn muka ak..hahha...dan ak xhrp pape sepsel pon..dia call n except dlm wechat semula pon dh ok..tak nak la t'pikir utk berjmpa dia..tkot wei...hahhaa...dia pon mgkin dh ad plan mse dpn yg laen...nk kawen...ad anak..cr sakndal br..cr bf baru..hhahahha...mati ler ak kne maki psni dgn dia...hahhaa

ttg penyakit ak plak,doc pon xleh declare sakit ak tu denggi sbb ujian denggi mmg negative...pstu ak suh wat hiv test..tp disbbkn blood cell ak tgh lemah,jd ujianny jd xreliable..huhu...
ap yg ak fhm,mgkin ak kne viral fever plus sistem imune ak xmmpu nk lwn fever tu..huhuh..jd, temp ak trn naek spjg duk hosp ni...

spjg kt hosp, ak t'ingt lgu yg pnah dan masih ak minat...tjuk laguny: Destinasi Cinta...secara rgkas,lgu tu citer ttg manusia yg terkejar2 cinta manusia..tp sbnrny,cinta Allah tu sgt dekat dan lbh kekal..klo manusia tu tdak dikaburi...

Quoting: "Tak ternilai air mata dengan permata..yg bisa memadamkn api neraka..andai benar mengalir dari nasuha nurani..takkan berpaling pada palsu duniawi.."

sdeh ak dgr lgu tu.dan mse berdoa,ak mntk agar diampunkn dosa...ak tekad utk xmo lg maen2...xmo lg menghrp s/thing yg xpsti....biar la ap jd dgn ak seterusny..aslkn ak tidak rse menyesal di kemudian hari..

sungguh,sakit ini ujian utk ak....supaya ak tersedar dan tersentak dr ayunan mimpi idup dlm dunia PLU...huhuhu..ak mntk ampun ya Allah...:( 

dan sungguh, manusia ni terlalu kerdil utk melepaskn diri dr genggaman Allah..ble2 mse jer Dia leh genggam kte...ble2 mse je Dia leh lepaskn kte...huhuhu.....

Ya Allah, jika kehidupan ini baek untukku, Kau teruskn kehidupanku....namun jika kematian itu lbh baek untukku, Kau matikanlah aku dlm husnul khatimah..amin...:(

tlg doakn ak kuar hospital n sehat secepat mungkin yer...tq guys...:)




6 comments:

  1. Dah lama tak jejak blog ni. Btw, semoga cepat sembuh ;-)

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh......

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. tq shin..insyaAllah I'm getting better...amin...shin pon take care..:)

      Delete