"being myself is a weakness,looking to myself is a shame,knowing myself is a failure.."

Followers

Friday, 23 January 2015

"kau tiba bagaikan pelangi..."

Assalamualaikum...

b'tungkus lumus ak nk siapkn entry kli ni..ak target nk post hr ni (23/1/2015)....hehe..sbb hr ni spesel..kikiki..(spesel la sgt...haha)

hr ni genap setahun ak knal s/one yg add fb ak thn lps..sjk tu,ktorg kerap sgt chat..dan ad gak la gaduh di alam maya..hahaha...

rseny,bnyk kli gak ak citer psl dia ni dan ak gelarkn dia si 'A'..cume time ak citer psl dia dlu,emosi ak b'ubah2...ad time elok..ad time xelok..huhu..

ok,to recap,spjg setahun ak knal A,ak xpnah jmpe dia...skdr berchat kt alam maya jer...dr fb ke wechat..kemudian ke telefon...(tipikal virtual frenship kn?..huhu)..time ak knal dia, ak lum poz lg...dan mse tu,ak br je rse ditglkn oleh Abg Wan...huhu..

ntah cmne,sjk tu gak hr2 ktorg b'msj dan b'tany kabar..w/pun xpnah knal sgt mula2 tu,tp ad je bnda yg nk dia msj kn...mgkin sbb dia frendly kot..hahaha...

hr b'gnti minggu..minggu b'gnti bulan...ak kne demam teruk dlm tgh bln 3..dan time tu,ak tgh ad sedikit selisih fhm dgn dia...ad ak citer psl selisih fhm tu kt sini ...(exactly few days after d entry posted,ak dmam...but not yet warded...)...

but end up,ktorg b'baek blk when he called me time ak tgh register to be warded..all doz thanks to his best fren F _ _ h nmeny..kikiki.... citer psl ni leh klik kt sini klo nk tau lbh lnjut....

dan yg xkn ak lupe..dia lah plu pertama yg tau ak poz...sbb ak terus trg dgn dia...dan bg plhn kt dia,klo dia dh xnk kwn dgn ak pon,xpe...coz ak fhm..huhu..(i m not perfect...huhu..)..

1 day (mse tu,ak tgh nk g HSB), dia call ak..ktorg borak2 kjap..dan time tu dia ckp yg ak is a strong person....ak sebak dgr dia ckp cmtu..coz i m not strong pon..:( jht lak tu..huhuhu...trus ak menangis time b'ckp tu...it was my 1st time org len dgr ak nanges (since i was a baby la..kikiki) ..ssh nk thn sebak time tuu kot..coz sjk ak disahkn poz,mmg ak duk meroyan sorg2 ats moto (almost e/day ak duk m'jerit2 time ats moto tu..haih..ssh nk gmbarkn dat feeling)..

alhamdulillah..despite ad slh fhm dgn dia,dia la jugak kwn tenet ak yg plg bnyk call n msj ak (e/day akn ade je msj2..hehe)....dan dia la kwn ak yg plg baanyak tau hal2 ak..even kwn krja n kwn bljr uni pon xtau hal ak..hal fmili ak..fmili ak pon xpnah tau ap perasaan n ap yg ak hadapi....i wish i met him earlier...huhuhu..

since i kno him,ak rse ak mcm watak utama dlm lagu Allahyarham Sudirman: Pelangi Petang....ble ad s/one dtg tlg watak utama tu pd saat2 getir...."kau tiba bagaikan pelangi..tak bercahaya,namun kau berseri...tapi cukup menghiburkan hati ini...."..itulah p'umpamaan yg blh ak gmbrkn ble ak knal dgn dia....w/pun ak xpnah jmpe dia,tp dia bnyk bg inspirasi kt ak..dan bnyk wat ak t'lupa ttg hakikat yg ak kne hadapi skrg...

dan skrg,dia dh kawen..br je few months back..alhamdulillah..for info, idup dia s'tiasa di lndsn yg dipelihara Allah..ad nice fmili..nice frens...nice ex2 bf...kikiki..kaguum ak dgn dia..haha...

smoga idup dia diberkati Allah...."Ya Allah, berilah ketenangan,kejayaan dan kebahagiaan kpd dia dunia dan akhirat...amin"...

oleh sbb ktorg xpnah jmpe dan salu ade je hal ny ble plan nk jmpe,ak dh xhrp utk dat meeting..tgk la nti cmne..org kate,klo ad rezeki,b'jumpa jugak........maybe la 1 day... :)

kt bwh ni,adlh snapshot chat fb yg ak xleh lupe mse ak knal dia thn lps..u guys tgk la tarih nya,same kn?23 januari..hehe...dia mgkin xingt d day...dan mgkin x bce pon entry ni..hehe...

yg biru tu aku..dan merah tu si 'A'..:)






p/s: klo ak tau maen gitar,ak dh nyanyi lgu kt bwh ni dgn gitar..tp,ak xreti..coz i m not dat perfect...huhu..